خانه / تعذیه / طرز تهیه غذاهای جنوبی

طرز تهیه غذاهای جنوبی

غذاهای شهر ( یا به قول آبودانیا کشور آبادان

آبادان برزیلته

استان خوزستان در زمینه تغذیه و غذا به دلیل تنوع بسیار بالا درغذا ها و شیرینی جات ها می تواند به بهترین صنعت گردشگری تبدیل شود . به ویژه آبادان، که دارای ادویه های بسیار مرغوب ، انواع محصولات دریایی اعم از ( انواع ماهی ، میگو ، صدف و غیره ) که به واسطه بنادر و کشتی رانی و واردات ، صادرات دراین شهر وجود دارد از بهترین شهرها از نظر خوراک است و غذاهای بسیار لذیذ و خوشمزه ایی به کشور معرفی کرده است . البته مکان هایی مخصوص عرضه ادویه به نام جلالی که از معروفیت بسیار بالایی برخوردار است در خود جای داده است . ودر ادامه می خواهیم به طرز تهیه غذاهای جنوبی و این شهر بپردازیم .

شهر آبادان

طرز تهیه خوش خوراک ترین میان وعده ایی مثل ( سمبوسه )

سمبوسه یکی از کم هزینه ترین در عین حال خوشمزه ترین میان وعده آبادان است ، که در این شهر از محبوبیت بالایی برخوردار است و با ساده ترین مواد تهیه می شود ، مواد لازم این غذا اعمم از نان ، سیب زمینی ، فلفل قرمز ( بهترین چاشنی سمبوسه از نظر آبودانی ها ) ، ادویه کاری ، سبزی های معطر ( که آبادانیا جعفری می ریزند ) و با سلیغه هر فرد چیزهایی دیگری قابل اضاف شدن است ولی اصل کار سمبوسه همین سه نوع مواد بوده که ساده و در دسترس است .

دستور پخت سمبوسه

ابتدا سیب زمینی ها در زیر شعله می گذاریم تا آبپز شوند ، بعد از اینکه سیب زمینی ها پخته شد آنها را در کاسه ایی له می کنیم و سپس پیاز را خرد می کینم و در ماهیتابه کمی تفت می دهیم تا به اصطلاح طلایی شوند و سپس نمک و فلفل و ادویه هارا اضاف می کنیم و سپس تفت می دهیم و سپس همه را با سیب زمینی باهم قاطی می کنیم و حال نوبت اضافه کردن سبزی ها معطر و ساطوری شده رسیده و خوب همه را باهم مخلوط می کنیم و سپس بعداز اینکه خوب حرارت دید مواد را کنار می گذاریم تا خنک شود ، و در آخر نان ها را به صورت مثلثی در آورده و مثلث هارا با یه قاشق از مواد پر می کنیم و در آخر با داغ شدن ماهیتابه حاوی روغن سمبوسه هارا سرخ می کنیم و اینگونه سمبوسه های آبادانی ما با سس تند و فلفلی مخصوص آبادان آماده سرو کردن می باشد . امیدوارم از خوردن سمبوسه های آبادانی لذت ببرید .

سمبوسه های خونگی آبادان

سمبوسه های آبادان

 

 

 

طرز تهیه غذای عربی آبادان ( امطبگ دجاج )

این غذا یکی از مجلل ترین غذای خوزستان در گذشته و امروزی است که دجاج به معنای مرغ و امطبگ به معنای لایه برنج هستش و از مرغ برای پختن این غذا استفاده می شود این غذا جزو غذاهای جنوبی بسیار لذیذ و پرطرفدار است در صورتی که در بخش های غیر جنوب هیچ اسمی از آن برده نشده و ما در این بخش قصد داریم طرز تهیه این غذای لذیذ را که با ران مرغ پخت می شود را به شما آموزش دهیم درادامه باما همراه باشید .

دستور پخت امطبگ دجاج

برای تهیه این غذای خوشمزه از موادی چون :

  1. پیاز ( سه عدد) سایز به دلخواه
  2. گوجه دو عدد سایز متوسط
  3. برنج  ( متناسب با حجم مواد )
  4. هویچ دو عدد بزرگ
  5. ران مرغ به اندازه دلخواه
  6. رب گوجه فرنگی یک قاشق چای خوری
  7. ادویه ، دارچین ، فلفل سیاه و قرمز ، زرد چوبه و نمک

امطبگ دجاج غذای آبادانی

ابتدا برای شروع پخت مرغ را با یک الی دو لیوان آب و یه قاشق چای خوری نمک ، نیم پز می کنیم ، و برنج را جدا در قابلمه ایی دیگر درون آب میپزیم ، سپس پیاز را خلال می کنیم و با روغن خیلی کم تفت می دهیم و در این حال مرغ را اضافه کرده و باهم تفت می دهیم دراینجا ادویه های لازم به آن اضافه ومخلوط می کنیم و زمانی که برنج پخته شد آن را آبکش می کنیم و کنار می گذاریم .

مرحله مهم و اساسی این غذا در آخراست که تمام مواد را در ته قابلمه ریخته و روی آن گوجه را به صورت دایره ایی قرار داده سپس به آن یک فنجان آب اضاف می کنیم و هم می زنیم و در این لحظه کل برنج پخته شده را که در کنار قرار داده بودیم به آن اضافه می کنیم و غذای ما شروع به دم کشیدن می کند پس از گذشت نیم الی یک ساعت غذای ما آماده و آن را درون ظرف مسی و سینی بزرگی قرار می دهیم و نوش جان می  کنیم .

طرز تهیه غذاهای جنوبی ماهی کبابی آبادان

 یکی ازغذاهای خوشمزه آبادان ماهی کبابی یا به گویش مردم عرب ،سمچ شویی می باشد .

در این بخش طرز تهیه این غذای لذیذ را خدمت شما بیان میکنیم . این غذا همراه با نوعی مواد به نام حشو آماده می شود که خوشمزگی غذا رو دوچندان می کند .

دستور پخت ماهی کبابی

برای تهیه این غذا ابتدا ماهی پاک شده را آغشته به نمک کرده و کنار می گذاریم . سپس به سراغ تهیه مواد این غذا می رویم .ماهی کبابی خانگی

طرز تهیه مواد درون ماهی(حشو)

  1. پیاز رنده شده دو عدد بزرگ
  2. سیر ۵ حبه
  3. گشنیز خشک شده ۵ قاشق غذاخوری
  4. زرد چوبه ، فلفل قرمز ، نمک به مقدار لازم
  5. رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  6. روغن به میزان لازم

تمام مواد فوق رو باهم مخلوط کرده و درون آبکش قرار می دهیم تا آب پیاز و گشنیز گرفته شود .
و بعد از اینکه ماهی را از نمک شستشو دادیم از مواد آماده شده شکم ماهی رو پر می کنیم . سپس در تنور یا در فر ، محصول آماده شده را کباب می کنیم .

در آخر این غذای بسیار لذیذ آماده سرو کردن می باشد . امیدوارم از این غذای فوق العاده جنوبی لذت کافی رو برده باشید .

 

 

درباره‌ی M.ghari

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.